Wie zijn wij?

Cobi Visser en Frida Meints hebben al vele jaren ervaring in het gehele basisonderwijs en expertise in het werken met jonge kinderen.  Cobi werkt momenteel als zelfstandige vanuit haar bedrijf VisActiva en is docent, trainer en adviseur bij een aantal scholingsinstituten. Daarnaast is zij auteur van de kleutermethode VoortVarend. Frida Meints was directeur van een basisschool en heeft jarenlang een eigen weblog gehad over rekenspelletjes.

Hun samenwerking

Ze werken al vele jaren samen als het gaat om training en scholing van basisschoolleerkrachten waarbij ze beiden op de praktijk van alledag zijn gericht. Daarnaast schreven ze ‘Combinatiegroep 2/3; Doen!’ (derde druk, 2019)) en ‘Een brede kijk op instructie’ (2018).

Ze stellen zich voor

Cobi Visser

Motto: ‘Elke dag béter willen worden’

Ik ben Cobi Visser, senior expert Jonge Kind. Na mijn opleiding kleuterleidster heb ik met veel betrokkenheid en plezier gewerkt met jonge kinderen. Aanvankelijk als kleuterleerkracht, later als  ib-er en adjunct directeur en nog weer later als directeur bao. Daarnaast rondde ik een studie pedagogiek af.

Sinds 2011 ben ik eigenaar van VisActiva, en werk ik als zelfstandige. Ik kom veel op de werkvloer, waar ik meekijk en vooral meedenk. Als senior expert Jonge Kind geef ik trainingen voor leerkrachten in de onderbouw van de basisschool. Mijn doel is dat zij de flow ervaren die werken met jonge kinderen geeft. Daarbij focus ik zowel op de praktijk van alledag als op de groei van leerkrachten.

www.visactiva.nl
Linkedin


Frida Meints

Motto:“Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn.”


Mijn naam is Frida Meints. Van origine kleuterleidster, en vele jaren directeur in het basisonderwijs, docent nascholing, trainer, blogger en coach!
Mijn eerste groep was een groep 1 t/m 4 van een kleine basisschool in het noorden van het land. Dat heb ik 9 jaar gedaan en daardoor gepokt een gemazeld in het werken met veel leeftijdsverschillen, steeds met spel en spelen voor ogen! Met veel plezier val ik ook in als pedagogisch medewerker in de kinderopvang, waar spel en spelen een grote deel van de tijd uitmaken!
Ik doe mijn werk met passie en grote inzet. Help, ondersteun en coach leerkrachten, Ib-ers en directeuren om hun eigen weg te gaan. Mijn specialiteit is het jonge kind, didaktiek en organisatie.

Frida Meints

www.viaamethist.nl
Linkedin
rekenenistop.blogspot.com